Over ons

Mannenkoor Terpander werd opgericht in 2016 door toenmalig dirigent van het Leuvens Universitair Koor, Koen Vits, en bestond toen ook voornamelijk uit (oud-) zangers van dat koor. Het doel was om de prachtige literatuur voor mannenkoor een podiumkans te bieden en het schrijnend tekort aan mannenkoren in ons land op te vangen.

Reeds van in het begin werd er gekozen om grosso modo tweewekelijks te repeteren, en twee grote projecten per jaar te brengen, eventueel gespekt met kleinere zijprojectjes. Tussen de repetities door wordt van de leden zelfstudie verwacht om de eigen partij zo snel mogelijk onder de knie te krijgen zodat we zo gauw mogelijk kunnen werken aan samenklank en afwerking.

Vandaag bestaat Mannenkoor Terpander uit een 20-tal leden. Het koor repeteert iedere 1e, 3e en 5e zondag van de maand in de Leuvense Sint-Michielskerk (Naamsestraat) en brengt nog steeds twee grote concerten per jaar.

Zin om mee te zingen? Stuur dan zeker een mailtje naar bestuur@terpander.be om eens te komen kennismaken.

Artistiek leider: Koen Vits

Koen Vits is naast oprichter nog steeds artistiek leider (dirigent) van ons koor. Hij studeerde met onderscheiding af aan het Lemmensinstituut (LUCA School of Arts) voor koordirectie (bij dhr. Kurt Bikkembergs) en compositie (bij dhr. Jeroen D’hoe), en met grote onderscheiding ook voor de lerarenopleiding. Momenteel is hij aan verscheidene koren verbonden als dirigent, aan de Academie Regio Tienen waar hij koordirectie en koor doceert, en aan het Lemmens waar hij het koor van het KSO dirigeert.
Met de oprichting van Mannenkoor Terpander maakte hij niet alleen een jongensdroom waar, hij kreeg ook een pracht van zijn geliefkoosde instrument, het koor, onder zijn hoede – een instrument dat met de jaren enkel een mooiere en vollere klank heeft gekregen.

Scroll naar boven