PASSIO

Op zondag 27 maart brengt Mannenkoor Terpander een passieconcert waarbij oud en nieuw versmelten tot een prachtige muzikale beleving.

In het eerste deel heeft artistiek leider van Terpander Koen Vits met de wereldbefaamde ‘Lamentationes’ van Orlandus Lassus – nog een gevierd Vlaams componist – een parel uit de oude muziek gekozen. Het koor treedt daarmee uit zijn comfortzone, maar laat de muziek evenzeer schitteren.

Voor het tweede deel brengt Terpander een hedendaags werk van de hand van de gevierde Vlaamse componist Kurt Bikkembergs. Hij bewerkte de traditionele gregoriaanse Johannespassie, waarbij hij met name de delen voor koor zeer expressief herschreef. Tegelijk behield Bikkembergs de twee solopartijen. Zo wordt de continuïteit -en hier en daar ook tegenstelling- mooi in de verf gezet. De componist neemt zelf ook deel aan de uitvoering in de rol van Jezus.

De opvoering vindt plaats zondagnamiddag 27 maart in de Leuvense Sint-Michielskerk, gekenmerkt door zijn aangename akoestiek. Je vindt de kerk aan de Naamsestraat 57a. De deuren openen rond 15u30, het concert start om 16u.

Tickets op de website (https://terpander.be/nl-be/tickets/2022/passio/book/) worden verkocht aan voorverkoopprijs; normaal tarief €15, studententarief €12. De ADK-prijs is €18 aan normaal tarief, en €15 voor studenten. Tickets gereserveerd in voorverkoop dien je per overschrijving te betalen; precieze instructies daarvoor krijg je bij je reservatiebevestiging. Onbetaalde tickets zullen aan de ingang aan ADK-tarief verrekend worden.

Scroll naar boven